4 Tips untuk Membantu Meningkatkan Senarai Peminat Laman Facebook Anda

Laman Facebook ialah satu alat yang bernilai untuk perniagaan anda, terutamanya jika anda menggunakannya sepenuhnya. Sekiranya anda menggunakan laman Facebook dengan betul, ia boleh membantu membawa trafik yang khusus dan meningkatkan jualan anda. Selain itu, laman Facebook juga boleh membantu meningkatkan kredibiliti anda sebagai seorang usahawan internet dan pada masa yang sama membina penjenamaan anda untuk jangkamasa panjang.
Tapi bagaimana untuk meningkatkan jumlah peminat anda? Bagaimana untuk mendapatkan mereka menekan butang ‘Like’ itu?
Terdapat pelbagai strategi berkesan yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan jumlah peminat anda di portal Facebook. Di antaranya adalah anda boleh menganjurkan peraduan, berkongsi kisah, mengadakan aktiviti penghargaan pelanggan, dan sebagainya. Tujuannya adalah untuk menarik perhatian peminat-peminat anda, dan menggalakkan mereka untuk membawa orang lain ke laman Facebook anda.
Mari kita lihat 4 tip mudah yang anda boleh gunakan untuk meningkatkan senarai peminat laman Facebook anda:

1. Minta bantuan daripada kawan-kawan anda-
Memulakan laman Facebook adalah mudah. Mendapatkan orang untuk sukakannya dengan menekan butang ‘Like’ di peringkat awal mungkin agak sukar. Jangan takut meminta bantuan kawan-kawan anda untuk menyokong laman Facebook anda. Minta bantuan mereka untuk turut serta dalam perbincangan di laman anda, dan lakukan perkara yang sama untuk mereka atau berikan mereka publisiti dalam bentuk lain. Lebih mudah untuk meminta bantuan kawan-kawan anda dan anda tidak perlu risau dituduh melakukan ‘spamming’. Sekiranya mereka merupakan sahabat sebenar anda, sudah pasti mereka tidak akan keberatan untuk membantu anda.

2. Gunakan sepenuhnya fungsi ‘Acknowledgment’ dan ‘Tagging’-
Fungsi ‘tagging’ dalam status ialah satu alat membina rangkaian yang amat hebat dan ia boleh digunakan untuk mendapatkan trafik baru ke laman Facebook anda. Jangan takut untuk melakukan ‘tag’ kepada seorang penulis atau laman Facebook lain yang amat popular untuk mendapatkan perhatian. Namun, lakukan ini jika anda mempunyai alasan yang baik untuk melakukannya. Jika tidak, anda dengan mudah boleh dituduh sebagai melakukan spamming.

3. Pastikan anda turut serta di luar laman Facebook anda-
Lakukan fungsi carian dan direktori Facebook untuk membantu anda mencari laman Facebook lain dalam niche anda. Kemudian cari pula ruang perbincangan lain yang berkaitan yang anda boleh turut serta. Ini adalah cara yang hebat untuk mendapatkan peminat baru ke laman anda. Jika mereka mempunyai minat yang sama seperti anda, sudah pasti mereka tidak akan teragak-agak untuk menjadi sahabat dan melakukan Like pada laman Facebook anda.

4. Kerjasama dengan pemilik laman Facebook yang lain untuk mengadakan upacara istimewa-
Anda boleh berkerjasama dengan pemilik laman yang lain untuk mengadakan upacara istimewa yang boleh menguntungkan peminat-peminat daripada kesemua laman yang terlibat, dan pada masa yang sama mendapatkan pelawat baru yang boleh sukakan laman anda dan menjadi peminat anda. Sebagai contoh, anda boleh menjadualkan sidang konferens secara online yang mengajar pengguna baru bagaimana untuk membina laman Facebook yang berjaya. Ini akan membawa pelawat baru ke semua laman yang turut serta dan mereka boleh menjadi peminat baru anda. Namun anda perlu pastikan kesemua laman Facebook yang anda lakukan kerjasama itu adalah dalam pasaran niche yang sama atau berkait dengan laman anda. Tambahan lagi, upacara yang anda rancang dengan pemilik laman lain perlulah mempunyai kaitan dengan kesemua laman anda.

Itulah dia 4 tip mudah untuk membantu anda meningkatkan jumlah ‘Like’ dan senarai peminat anda di portal Facebook.

Learn How to make Your Money work for you by getting paid daily and increasing your earnings.

Individuals need access to more money daily! With stagnant incomes, and the cost of living on the incline, people are beginning to get creative in their fervent search for more money.

People in existing jobs will ask for raises, extra hours and even extra duties to alleviate the pressure in their wallets. Companies, however, usually respond by giving people more responsibilities in return for exactly the same salary. Some will work two or three jobs. Those not working will seek 9-5 jobs or odd jobs to make extra cash.
Others seek discounts, savings and special deals with all their product/service purchases or monthly utility commitments. Cutting back on dining out, recreation, clubs, vacations and fancy cars are necessities. All luxuries must be eliminated for the average family to get ahead. The buzz word today is ‘frugality’ and most people are more familiar with it than they wish to be.

The online world has many traps and pitfalls, but it is also a launching pad for savvy thinkers who desire more; to rise above the mediocre crowd. There are companies online that provide an alternative to the above methods of increasing income. One such company with bona fide, tried and true programs and a remarkable track record is called Ad Click Xpress.

This company has paid its members since it started. The system is so easy to navigate, just about anyone can do it. You need no special knowledge or skills, just a willingness to log into your account every day. It’s that easy. Ad Click Xpress specializes in Traffic Exchanging. Your money works for you, giving you time to continue living better as daily earnings accumulate without much effort.

Auto Pasif Income

Apa itu Auto-Pasif-Income?

Auto-Pasif-Income adalah satu sistem yang menggabungkan produk, bisnes online dan teknik promosi secara auto. Produk yang dipilih adalah produk keperluan. Bisnes Online yang dipilih mempunyai rekod yang baik. Teknik promosi yang diberikan adalah secara auto untuk mempromosikan bisnes anda. Anda dapat keuntungan bila produk anda berjaya dijual. Anda juga boleh mengiklankannya sendiri untuk mendapatkan keuntungan yang lebih dimana teknik promosi online terkini juga diajar dalam sistem ini.

 

Mengapa Auto-Pasif-Income?

Memudahkan anda untuk mendapatkan duit sampingan setiap bulan. Ramai orang gagal mendapatkan duit sampingan dalam bisnes2 tertentu kerana kegagalan memilih bisnes yang betul. Kedua ramai yang gagal kerana tidak ada masa nak buat bisnes sampingan dan tidak tahu membuat promosi dengan betul, menyebabkan produk gagal untuk dipasarkan. Kami mengambil alih tugas tersebut daripada anda, dan membantu untuk menyelesaikan kedua2 masalah tersebut dengan menggunakan sistem ini.

1. Bagaimana sistem ini berjalan?
Pertama kami memilihkan produk untuk anda, dan dalam banyak2 produk dipasaran, kami memilih produk telekomunikasi dari ToneGroup, iaitu simkad Tone Excel, yang menggunakan talian daripada Tune Talk. Simkad merupakan satu produk keperluan dan mempunyai repeat sale yang tinggi. Jarang pengguna handphone akan topup sekali sahaja handphone mereka. Mereka akan topup berkali-kali apabila kredit mereka habis.

Kedua, apabila anda menggunakan sistem ini, kami akan mengambil alih tugas promosi daripada anda. Ini bermakna kami akan berusaha untuk mendapatkan pelanggan untuk anda.

2. Saya adalah pengguna aktif produk dari Tone Group iaitu Tone Excel/TonePlus, jadi bolehkah saya menggunakan sistem ini?
Boleh. Sistem ini boleh digunakan oleh sesiapa sahaja.

3. Apa yang diperolehi dengan membeli sistem ini pada harga RM250?
Pertama anda akan mendapat simkad Tone Excel yang mengandungi kredit RM60 dan data 1.5 Gb.

Kedua, bulan hadapannya anda akan dapat lagi kredit RM60 dan juga data 3 Gb.

Ketiga, sebahagian kelebihan yang diberikan oleh ToneGroup dan Tune Talk, seperti insuran kemalangan percuma, juga layak untuk anda.

4. Apa yang akan berlaku, sekiranya sistem ini berjaya mendapatkan pelanggan untuk saya?
Sekiranya sistem ini berjaya mendapatkan pelanggan untuk anda, anda akan mendapat komisyen dari jumlah topup mereka setiap bulan. Jadi kami akan menggunakan komisyen yang anda perolehi untuk untuk menampung topup handphone anda setiap bulan sebanyak RM60 sehingga maksima RM100 secara auto-topup dan juga kos promosi bergantung kepada jumlah komisyen yang anda perolehi.

Sistem ini hanya mensasarkan supaya penggunanya mencapai 2 perkara:

Pertama mendapat topup percuma setiap bulan diantara RM60-RM100/3Gb-5Gb.
Kedua mendapat extra money setiap bulan sehingga maksima RM500

Sistem ini hanya dikhususkan kepada orang ramai yang mahu menjalankan bisnes sambilan dan mendapatkan duit extra, tetapi tiada masa langsung untuk berbisnes, sibuk dengan kerja, tidak tahu mempromosikannya, tak pandai bercakap, malu nak berjumpa orang, tidak tahu internet, tidak tahu website, tidak tahu facebook, tiada pengalaman berniaga. Contoh seperti ibubapa kita yang sudah berumur dan duduk di kampung, seperti anak-anak yang masih sibok belajar.

Jika mereka yang kita sayangi mendapat faedah dari apa yang kami sasarkan, itu merupakan satu kejayaan besar buat sistem ini.

5. Adakah kemungkinan sistem anda gagal untuk mendapatkan pelanggan untuk saya?
Ya ada.
Jika kami gagal mendapatkan pelanggan untuk anda, maka perancangan untuk mendapatkan kredit/data bernilai RM60/3G setiap bulan, dan juga mendapatkan duit extra setiap bulan, juga gagal untuk dicapai.

Tetapi kami akan terus menerus mempromosikan bisnes anda ini tanpa anda perlu membayar apa-apa kos lagi selain RM250 ini.

Yang perlu anda lakukan hanyalah pastikan anda topup simkad tersebut minima RM20 setiap bulan, untuk memastikan ia tidak expired, dan kami boleh meneruskan usaha mendapatkan pelanggan untuk anda.

6. Bolehkah saya membeli sistem ini beberapa kali?
Tidak. Satu Nama/IC/Passport hanya dibenarkan menggunakan satu pembelian autopasif sahaja.

7. Bolehkah saya juga mempromosikan bisnes ini kepada orang lain?
Boleh. Sekirnya anda sudah membeli sistem autopasif ini, anda boleh memohon satu web replika autopasif dibawah Program Affiliate AutoPasif.

Klik sini untuk beli sistem ini

 

Guna produk sambil jana wang

Tahukah anda dengan membeli berus gigi berharga RM4 sahaja boleh membuatkan anda jadi jutawan?
ini tidak mustahil kerana di gedung online atomy letak lama dipasaran korea dan ramai dah jutawan disana.Barangan Atomy murah-murah belaka dan berkualiti ,ada barang makeup , ada pencuci baju , ada berus dan ubat gigi , ada dapur periuk tapi yang membezakan atomy dan pasaraya lain ialah beli barangan ini boleh menjana pendapatan sampingan!
.
anda tak perlu promote barang….
anda tak tak perlu modal untuk jadi ahli….
anda tak payah maintain bulan-bulan….
.
Daftar PERCUMA sahaja
————————————

Click Link diatas dan register.
MODAL? tak perlu kluarkan 1sen pun , just Click dan Register.
Rajin promote income masuk
Untuk yang nak buat duit tanpa keluarkan modal…

Anda beli barang di mydin dapat apa..? Beli barang di Atomy anda dapat WANG!
.
ikut step ini :

1) Klik link di atas
2) Register PERCUMA jer
3) Lengkapkan maklumat yg disediakan
4) Tunggu Admin add anda ke group whatapps
5) varify akaun , admin anda bantu anda
.
Tak percaya? Try je dulu…bukannya kena keluar modal pun.
Nak maklumat SEGERA ?

Jom sertai kami

Software Hantu Facebook

BAGAIMANA SAYA BINA “KOLAM PELANGGAN”
YANG MENGHASILKAN RM15K SEBULAN DENGAN GROUP FB 
BERJUMLAH 25K PELANGGAN 
MENGGUNAKAN  SOFTWARE HANTU
==============================
Kenapa Perlu buat Kolam Pelanggan
——————————————-
Apa maksud kolam pelanggan ni…?
Saya buat 1 group fb yang mana hanya saya sahaja
yang boleh “post” di group tersebut.
Jadi…
takkan ada iklan lain selain iklan saya yang ada di situ…
bila saya nak buat sale just post iklan
dan tunggu PM dari ahli group tersebut… Bestkan…!!
Tapi AWAS… kurangkan post iklan dan 
banyakkan post yang boleh buat 
Pelanggan suka nak komen di group tu…
Bagaimana sale dari group tersebut…?
He..he… ni yang best… sekali buat iklan…
Sale boleh capai hingga 20 sehari…
Kalau untung 1 barang
RM50 x 20 pelanggan = RM1000 sehari
15 hari x RM1000 = RM15k sebulan
OK tak…?
———————————
Jadi… Bagaimana saya bina kolam dengan Software Hantu ni…
dan kenapa kena guna software hantu ni…?
Dengan software hantu ni saya boleh :-
Pilih “targeted pelanggan”
mengikut niche atau market pelanggan yang tepat
dengan cara cari group yang berkaitan dengan tudung,
atau skodeng page pesaing. he..he..he..
Auto sistem dengan 1 klik atau jadualkan…
saya set auto add friend,auto komen,
auto post,auto invite ke group yg saya buat.
herm… BEST… kan…!!
Saya boleh jadualkan post hanya
dengan setup dan tinggal
lagi BEST…kan…kan..kan…!!
Sebagai contoh saya jual tudung,
jadi saya boleh search group atau page yang berkaitan
dengan tudung dan saya boleh greb
orang yang ada di group dan page tersebut.
lepastu saya add friend mereka secara auto…
sudah tentu guna Software Hantu tu.
MACAM MANA…? BEST KE BEST…?
.
OK… saya bagi tips macam mana saya setup
“KOLAM PELANGGAN” NI…
.
step 1: buat 5 akaun fb
step 2: add friend 5k ke setiap akaun fb tu
step 3: Bina angagement dengan mereka di akaun tersebut
       1. Like post mereka
       2.post benda yang mereka suka baca
       3. PM mereka (kalau rajin la) tanda perkenalan
step 4: buat group fb (kolam Pelanggan)
step 5: Add mereka ke group (kolam Pelanggan)
step 6: buat post
       1. post tentang produk… bukan menjual ya..(10 post)
       2. post selangkan 5 post informasi, 1 post iklan setiap hari
>>>>DONE<<<<
Jadi…apa nak buat lepas tu…?
TUNGGU MEREKA PM UNTUK BUAT BAYARAN SAAJAA….
BEST…BEST..BEST… Software Hantu ni…
sebab jimat masa, tenaga, duit…
herm…rugi kalau tak dapatkan software ni…
So… kalau korang nak dapatkan software ni
Klik sini

Apa Itu Atomy

MEMPERKENALKAN ATOMY GLOBAL ONLINE MALL DARI KOREA

Penerangan Ringkas Atomy

Atomy merupakan global online Mall ( Pasaraya Online ) , syarikat gergasi dari Korea dan mempunyai banyak cawangan2 dilain-lain negara kini berada di Malaysia pada bulan 11 tahun 2016. ATOMY memperkenalkan rangkaian produk hebat berkualiti premium dari Korea. Terdapat beratus jenis produk yang terdiri dari produk kecantikan wajah, kosmetik, penjagaan badan, kesihatan, penjagaan rumah, makanan, minuman, alatan dapur seperti periuk dan lain-lain. Kebanyakan produk ATOMY merupakan produk keperluan harian yang WAJIB kita guna setiap hari seperti berus gigi, ubat gigi, sabun badan, syampu rambut, sabun basuh, pelembut pakaian dan banyak lagi. Banyak testimoni2 yang dikeluarkan dan syarikat juga menawarkan jaminan pulangan wang jika tidak berpuas hati.

P/s: setakat ini produk di Malaysia masih belum banyak pilihan kerana dimasukan secara berperingkat dari masa ke semasa dan setiap produk perlu mendapat kelulusan dari kerajaan Malaysia sebelum di jual disini

Harga yang di tawarkan juga amat berpatutan, lebih kurang dengan harga2 produk di pasaraya contoh harga berus gigi RM32.10 untuk 8 pcs ( 1 btg bersamaan RM4 sahaja) yang menggunakan teknologi nano emas, malah ada juga pakej produk HARGA BORONG yang menawarkan sehingga separuh harga, namum untuk pakej borong masih belum ada di Malasyia kerana stok yang sentiasa tidak cukup ( laris!!)

3 FAEDAH BUAT ANDA JIKA MENJADI AHLI ATOMY ( PERCUMA )

FAEDAH 1
Jika anda hanya berminat untuk membeli ( sebagai customer), anda akan mendapat harga diskaun untuk setiap produk Atomy dan juga dengan harga borong

FAEDAH 2
Jika anda minat menjual/berniaga akan mendapat keuntungan runcit, boleh juga berniaga secara dropship, tanpa perlu bayar yuran Dropship dan tanpa perlu menyimpan stok

FAEDAH 3
Jika anda berminat untuk menjana lebih income syarikat menawarkan program affiliate ( networking plan ) dengan merekrut ahli2 baru, syarikat akan membayar komisyen dari setiap apa yang ahli2 dibawah anda belanja/menjual

Mana pilihan anda terpulang, tiada Yuran, tiada pakej keahlian, tiada tekanan, tiada paksaan, tiada belian wajib, tiada belian minima

P/s : Syarikat juga akan membuka center/stokis di setiap kawasan dalam masa terdekat bagi memudahkan ahli2 membuat belian, self pick up

Jika berminat sila klik INI untuk mendaftar sebagai ahli, 100% percuma.

 

 

Penapis Air Cuckoo

[ PENAPIS AIR BERALKALI DAN BERMINERAL CUCKOO ]
Kelebihan penapis air Cuckoo
✅ BERSIH
✅ BERALKALI
✅ BERMINERAL
✅ BEBAS DARI LOGAM BERAT.

Bukan semua penapis air mampu asingkan logam berat tau. Kebanyakkan penapis air dipasaran tak mampu asingkan logam berat ni.

APA ITU LOGAM BERAT?
Logam berat tu mcm merkuri, plumbum, cadmium, kromium dan mcm2 lg logam berat yg ada dlm air kita yang semestinya merbahaya pada badan. Salah satu penyebab cancer. Bahaya kan. Bayangkan kalau logam2 berat ni terkumpul dlm badan kita dan anak-anak kita. 😔

Kenapa penapis air CUCKOO lebih BEST dari yang lain?
✅ Beralkali bukan asidik
✅ Bermineral bukan RO
✅ Tangki stainless steel bukan plastik
✅ Tukar filter setiap 4 bulan bukan 6 bulan
✅ Setahun tukar semua filter baru bukan 2 tahun baru tukar
✅ Guna teknology nano bukan ionizer
✅ Filter dari korea bukan china
Kenapa setiap rumah perlu pasang penapis air Cuckoo?
✅ Tak kelam kabut nak buat air
✅ Mudahkan keje didapur
✅ Kalau bangun lambat pon sempat lagi bancuh 3in1 😅
✅ Mudah hidangkan air untuk tetamu
✅ Air dijamin SEDAP,BERSIH DAN HALAL
✅ Air panas,suam & sejuk dihujung jari
CUCKOO mendapat pengiktirafan BEST SME AWARD 2015-2016 untuk penapis air dan udara di Malaysia.

Nak pasang?
❌ tak perlu slip gaji
❌ takperlu garentor
❌ suri rumah pon boleh apply
❌ yang bisnes sendiri pon boleh apply
❌ yang makan gaji lagi la boleh apply
😊 tanpa yuran pendaftaran
😊 pemasangan dan penghantaran percuma
😊 tanpa perlu risau pasal servis dan tukar filter.
Semuanya diuruskan oleh pihak syarikat.

CIRI-CIRI ISTIMEWA
——————————————————-
JIMAT ELEKTRIK DAN AIR
UNLIMITED water supply
Air mild alkaline 7.5
MINERAL
NANO POSITIVE FILTRATION (one and only in Malaysia)
BOLEH CABUT DAN BASUH WATER FAUCET
STAINLESS STEEL TANK
TAK ADA PEMBAZIRAN AIR
TEKANAN RENDAH TAK ADA MASALAH
BOLEH SAMBUNG KE COFFEE MAKER
——————————————————-

TAWARAN DAN JAMINAN
——————————————————
FREE INSTALLATION
FREE SERVIS DAN MAINTAINANCE 5 YEARS!!
FREE FILTER CHANGE
FREE PEMASANGAN SEMULA
FREE FULL WARANTY

10 SEBAB KENAPA PERLU MILIKI PENAPIS AIR CUCKOO SEKARANG?

1.✅ Harga Sewabeli yang MURAH!Dari RM68.00
2.✅Air Panas / Sejuk / Suam Tersedia 24 Jam!
3.✅Penapis Cuckoo Menghasilkan Air Beralkali Ringan pH 7.5-7.9 BUKAN RO Water.
4.✅SERVIS Percuma Setiap 4 Bulan
5.✅ FREE Tukar Filter
6.✅FREE Tukar Part Rosak
7.✅ FREE Penghantaran & Pemasangan
8.✅Tanpa DEPOSIT.
9.✅Tanpa slip gaji HANYA IC dan No. Akaun Bank.
10.✅Ctos dan blacklist boleh mohon.

KLIK UNTUK JOIN WHATSAPP GROUP SUPPORT SIFU ARIDZ.

Komisyen Cuckoo Online Reseller
RED Commission ( Pay at 10th )
Initial Commission

Epic =RM 68.00
Icon =RM 113.21
Deluxe =RM 122.64
Fusion stand =RM 115.00
Fusion Top =RM 98.00
King Top. = RM 103.77
Jazz =RM 150.94
B Model = RM 113.21
M 10 = RM 47.17

Personal Sales Incentive ( PSI )
05 units = RM 700
10 units = RM 3000
20 units = RM 5000
30 units = RM 8000
40 units = RM 11000
50 units = RM 15000
80 units = RM 25000
100 units = RM 30000

Group Sales Incentive ( GSI )
10 units = RM 700
20 units = RM 3000
40 units = RM 5000
60 units = RM 8000
80 units = RM 11000
100 units = RM 15000
160 units = RM 25000
200 units = RM 30000

Note: M10 Rental = 0.5unit

BAGAIMANA NAK DPT RM5000 DI BULAN PERTAMA DGN CUCKOO?

*Jika kita dapat 1 sale, contoh produk mesin penapis air best seller ICON. Kita akan mendapat komisyen sebanyak: RM 113.21. Katakan kita dapat buat 10 sale sebulan untuk ICON, kita akan dapat RENTAL COMMISION RM1132.10.

*Apabila kita dapat membuat 10 sale, komisyen kita ditambah dengan PERSONAL SALE INCENTIVE : RM3000
*Jika seorang reseller lain di dalam group kita , secara keseluruhannya membuat 10 sale juga, komisyen kita ditambah dengan GROUP SALE INCENTIVE: RM700

*Jadi total yang kita boleh dapat sebulan dengan 10 sale ialah RM1132.10 + RM3000 + RM700 = RM4832.10
Untuk menjadi reseller, mudah sahaja, tidak perlu sebarang bayaran atau beli produk dulu.

15 Fakta Simkad Tone Plus Yang Ramai Tidak Tahu!

Hari ini, saya ingin berkongsi tentang 15 Fakta Simkad Tone Plus yang ramai masih tidak tahu. Saya rasa rakan-rakan pembaca wajib tahu. ^^

 

Mungkin anda pernah dengar tentang Tone Plus tetapi tidak pernah tahu lebih lanjut tentang Simkad Tone Plus ini. Betul tak? Apa itu simkad Tone Plus?

 

15 FAKTA SIMKAD TONE PLUS

simkad-tone-plus-tune-talk

Di bawah ini , beberapa maklumat & fakta tentang Simkad Tone Plus ini:

 

1. Harga sekeping simkad Tone Plus adalah RM98.60 & apabila aktifkan simkad ini, keahlian Tone Plus anda adalah seumur hidup.

 

2. Harga panggilan untuk simkad Tone Plus adalah 28 sen seminit, SMS 10 sen dan langgan data internet 1G adalah RM38. Tiada caj-caj tersembunyi.

 

3. Simkad ini dihasilkan syarikat di Malaysia iaitu Syarikat Tone Plus Sdn Bhd di bawah Tone Group & memiliki rakan niaga yang besar seperti syarikat Tune Group (TuneTalk, AirAsia, Tune Hotel, Tune Money dan banyak lagi. Simkad Tone Plus adalah produk kedua syarikat Tone Group.

 

4. Line coverage adalah menggunakan line Celcom. Oleh itu, di mana ada Celcom, di situ ada line TUNETALK.

 

5. Topup hanya menggunakan Topup Tunetalk, Jangan minta topup Tone Plus.

 

6. Topup Tunetalk ada dijual di semua kedai yang menjual topup termasuk kedai-kedai Topup, 7-eleven, Station minyak, ATM machine, dan banyak lagi. Paling mudah, tempat-tempat yang biasa kita beli topup.

 

7. Topup Tunetalk juga boleh dibeli secara online seperti melalui Maybank2u, Cimbclicks dan banyak lagi.

 

8. Apabila anda aktifkan simkad, anda akan diberikan no telefon Tunetalk secara rawak.

 

9. Empat nombor belakang telefon tunetalk baru boleh ditukarkan secara online melalui sistem online selfcare Tunetalk. Contohnya 0102345678 . Nombor 5678 boleh anda tukarkan ke nombor yang digemari .

 

10. Jika anda tidak berminat no telefon Tunetalk yang baru, anda boleh PORT-IN atau kekalkan no telefon lama anda melalui Sistem Online Tone Plus. Tidak perlu pergi pejabat pun. Bergantung pada terma & syarat telco-telco lain seperti maxis, Digi, Celcom dan sebagainya.

 

11. Nilai Topup untuk simkad Tone Plus ada RM5, RM10, RM30, RM50 dan RM100.

 

12. Simkad Tone Plus tiada dijual di kedai-kedai terbuka, hanya boleh dapat daripada saya atau melalui agen Tone Plus yang sah sahaja.

 

13. Simkad ini tiada tarikh tamat tempoh (walau pun ada tarikh yang tertulis di belakang simkad).

 

14. Cara mengaktifkan simkad boleh dilakukan secara online iaitu melalui Sistem Online Tone Plus. Penaja akan tolong aktifkan.

Dalam Sistem GroupTonePlus.com, admin akan tolong aktifkan walaupun kami bukan penaja anda. Malah kami tolong aktifkan untuk downline-downline anda atas tajaan anda.

 

15. Kod Ringkas Tunetalk TonePlus.

i) Cara Tambah Nilai (Topup)
Taip *122* 16 digit# dan klik CALL

ii) Cara Semak Baki Kredit
Taip *133# dan klik CALL

iii) Cara Pindahkan Baki Kredit
Taip *111# dan klik CALL
Pilih Credit & seterusnya pilih Transfer

iV) Cara Semak Baki Data
Taip *134# dan klik CALL

Inilah beberapa fakta penting tentang Simkad Tone Plus yang ramai masih tidak tahu. Harap info ini dapat memberi sedikit penjelasan ye. ^^

 

 

 

MANFAAT PROGRAM TONE PLUS

Sebagai pengguna simkad Tone Plus (dikuasakan oleh Tune Talk), anda juga akan mendapat pelbagai manfaat-manfaat dan kelebihan-kelebihan lain daripada pihak telco Tune Talk dan pengendali program Tone Plus seperti berikut..

 

1. PERCUMA AKAUN TUNE TALK SELF-CARE

Selepas mendaftar sebagai ahli program dan pengguna simkad Tone Plus, anda akan diberikan satu akaun peribadi Tune Talk Self-Care.

 

Dengan akaun tersebut, anda akan dapat…

1. Melihat rekod transaksi yang melibatkan keluar/masuk kredit nombor Tone Plus anda.
2. Melihat rekod langganan pakej semasa.
3. Tukar nombor mengikut pilihan anda.
4. Sistem Auto Topup
5. Dan lain-lain.

2. KEMPEN TOPUP PERCUMA

Pihak Tune Talk telah melancarkan kempen TOPUP PERCUMA, dan telah dinikmati oleh semua pengguna simkad Tone Plus sejak 2014 lagi.

 

 

 3. TUNE TALK BIG POINT

Setiap kali anda topup, anda akan diberikan mata ganjaran (TT Big Point) mengikut kadar yang ditetapkan. Mata ganjaran tersebut, anda boleh menebus barangan merchandise daripada Tune Talk, Tiket Air Asia secara PERCUMA, Tiket Wayang, Tiket Konsert, Tiket Wayang dan lain-lain.

 

 

 

 

3.1 Percuma Merchandise Tune Talk

Pelbagai merchandise boleh ditebus dengan mata ganjaran Tune Talk Big Point anda secara PERCUMA. Antaranya telefon pintar, aksesori telefon, t-shirt, jam dan pelbagai lagi produk terkini.

 

 

3.2 Percuma Tiket Penerbangan Air Asia

Anda juga boleh menebus mata ganjaran Big Point dengan Tiket Penerbangan Air Asia secara PERCUMA ke mana-mana sahaja destinasi pilihan anda.

4. PERCUMA P.A INSURANS

Setiap kali anda topup dengan nilai RM50 dan ke atas, secara automatik anda akan mendapat perlindungan insurans peribadi (P.A) secara PERCUMA bernilai RM50,000 daripada Etiqa Takaful.

 

Contohnya, anda topup RM50 pada bulan ini, anda dilindungi insurans kemalangan pada bulan berikutnya.
5. DISKUAN TUNE HOTEL

Sebagai pengguna simkad Tone Plus, anda layak untuk menikmati potongan sehingga 30% (kadar korporat) apabila menginap di mana-mana cawangan Tune Hotel.

 


Anda perlu maklumkan masa & lokasi percutian kepada pihak HQ Tone Plus, dan mereka akan uruskan proses tempahan hotel.

6. KEMPEN KEKAL NOMBOR LAMA TONE PLUS 2016

Ahli Tone Plus menyertai dengan mengekalkan nombor lama kesayangan mereka, layak untuk sertai cabutan bertuah tahunan 2016, Kempen Kekal Nombor Lama daripada pihak syarikat.

 

Antara hadiah yang ditawarkan…

HADIAH                                                PENAJA

Hadiah Pertama : BMW 3 Series (316i)            Hadiah Pertama : RM25,000

Hadiah Kedua : Kawasaki Vulcan S                 Hadiah Kedua : RM15,000

Hadiah Ketiga : Yamaha Lagenda 115z           Hadiah Ketiga : RM3,000

Hadiah Keempat : Wang Tunai RM5,000         Hadiah Keempat : RM2,000

Hadiah Kelima : Wang Tunai 3,000                 Hadiah Kelima : RM1,500

Hadiah ke 6-10 : Wang Tunai RM2,000           Hadiah Saguhati : RM1,000

Contohnya: Ahli tajaan anda menang hadiah pertama BMW 3 Series, sebagai penaja anda akan mendapat RM25,000.

Syarat penyertaan: Topup terkumpul sebanyak RM300, dari 1 Januari 2016 sehingga 31 Disember 2016.

 

7. KEMPEN PENAJAAN TONE PLUS 2016

Pihak Tone Plus juga telah menganjurkan kempen penajaan tertinggi kepada semua ahli-ahli Tone Plus.

 

Hadiah kempen adalah seperti berikut…

Hadiah Pertama: 1 Tiket ke Istanbul Turki

Hadiah Kedua: 1 Tiket ke Ho Chi Minh

Hadiah Ketiga: 1 Tiket ke Ho Chi Minh

Hadiah Keempat: 1 Tiket ke Ho Chi Minh

Hadiah Kelima: 1 Tiket ke Ho Chi Minh
Syarat Penyertaan: Minimum tajaan 11 orang sebulan untuk 1 tiket cabutan. Cabutan akan dibuat pada bulan Ogos 2016.
Tempoh Kempen Tajaan: 1 November 2015 sehingga 31 Julai 2016.

8. INSENTIF UMRAH TONE PLUS 2016

Sebagai pengguna simkad Tone Plus, anda juga layak menikmati insentif UMRAH bernilai RM5,000 secara PERCUMA apabila komisyen anda mencapai tahap yang ditetapkan.

Normal User (NM)                   : Komisyen RM1,300
Service Center (SC)                 : Komisyen RM2,000
Premium Service Center (PSC)  : Komisyen RM2,500
Branch (BR)                            : Komisyen RM3,000

Anda juga boleh menukarkan pakej umrah ini dengan wang tunai RM4,000.

 

9. INSENTIF PELANCONGAN TONE PLUS 2016

Sebagai pengguna simkad Tone Plus juga, anda layak untuk menikmati insentif pelancongan ke Bandung, Indonesia & Beijing, China untuk tahun 2015.

 


Syarat penyertaan…

        Istanbul, Turki                     Ho Chi Minh, Vietnam
Belian Simkad : 2,300 simkad           Belian Simkad : 1,100 simkad
Duit Poket : RM2,000                      Duit Poket : RM800

Tempoh belian simkad: 1 November 2015 sehingga 31 Julai 2016.

10. KEMPEN TOPUP 2016

Setiap kali anda topup RM200 dan ke atas setiap bulan, anda layak untuk dapat 1 tiket untuk cabutan bertuah Kempen Topup 2016.

 

Hadiah kempen adalah seperti berikut…

Hadiah Pertama: 1 Tiket ke Ho Chi Minh

Hadiah Kedua: 1 Tiket ke Ho Chi Minh

Hadiah Ketiga: 1 Tiket ke Ho Chi Minh

Hadiah Keempat: 1 Tiket ke Ho Chi Minh

Hadiah Kelima: 1 Tiket ke Ho Chi Minh

 

Cabutan akan dibuat pada Ogos 2016.

Tempoh Kempen Topup : 1 November 2015 sehingga 31 Julai 2016.

 

 

11. KEMPEN 2nd TOPUP

Anda layak untuk menyertai cabutan bertuah bulanan dan tahunan Kempen 2nd Topup dengan melakukan topup kedua dengan nilai RM60 atau RM100 (dalam 1 transaksi).

 

 

Hadiah kempen adalah seperti berikut…

Hadiah Bulanan                Hadiah Tahunan

1st : RM5,000                   1st : RM30,000

2nd: RM3,000                  2nd : RM20,000

3rd : RM2,000                 3rd : RM10,000

4th : RM1,000 x 5       4th : RM5,000 x 8

 

Syarat untuk sertai cabutan tahunan adalah..

1 Cabutan = 6 bulan x Topup ke-2

2 Cabutan = 12 bulan x Topup ke-2

 

——————————————

Bandingkan dengan simkad yang anda gunakan sekarang. Ini lah kelebihan yang anda akan dapat apabila upgrade ke simkad Tone Plus.
daftar-sekarang

 


PERUBAHAN KADAR DAN PROMOSI TERBARU TONE PLUS DAN TONE EXCEL JUN 2016

Pengumuman terkini telah di upload oleh pihak Tone Plus dan Tone Excel ke laman web rasmi syarikat. Kebanyakan ahli memberikan reaksi yang bercampur baur dengan pengumuman terbaru tersebut. Ada 3 pengumuman yang dibuat:

 

1# PINDAAN KADAR SMS DAN DATA UNTUK PAY PER USE

Kadar SMS telah dinaikkan daripada RM0.10/sms kepada RM0.12/sms. Manakala kadar penggunaan data untuk pay per use (bukan promo bucket) telah diturunkan daripada RM0.10/mb kepada RM0.08/mb. Kadar panggilan tiada sebarang perubahan.

Kenaikan kadar SMS tidak memberikan impak yang besar kepada pengguna kerana zaman sekarang penggunaan SMS telah menurun. Pengguna lebih gemar menggunakan aplikasi sosial seperti WhatsApp, WeChat, Telegram dan sebagainya.

Walaupun begitu, pihak syarikat telah memberikan SMS percuma kepada pengguna sebagai ganti melalui Promosi Topup Jun 2016.

2# PROMOSI TOPUP JUN 2016

Promosi FREE DATA MADNESS yang dijadualkan berakhir 31 Jun 2016 telah ditamatkan lebih awal bagi memberi laluan kepada promosi terbaru yang lebih menarik.

Data percuma telah digantikan dengan SMS dan PANGGILAN PERCUMA. SMS percuma hanya untuk sesama rangkaian manakala panggilan percuma untuk SEMUA RANGKAIAN.

Promosi ini dijangka lebih menarik minat golongan pertengahan umur yang jarang menggunakan data. Makcik-makcik kat kampung memang suka kalau dapat free call ni.

*update: hahaha.. pengumuman ni dibuat 31 Mei 2016.. tup.. tup.. ada lagi pengumuman terbaru 3 Jun 2016.. Tone Group memang prihatin dengan luahan pengguna yang inginkan penjimatan dan data percuma.. kipidap Tone Group..

 

 

 

 

So nak topup berapa yang paling cun jika guna promo ni? Saya sarankan topup dengan 2 amaun sahaja. RM30 dan RM50. Lihat trick di #4.

Tapi bagi pengguna data yang besar, pengumuman ketiga yang dibuat oleh Tone Plus ini memang sangat berbaloi.

3# THE HOT 60 PLAN

Dengan hanya topup RM60, pengguna boleh menikmati PANGGILAN PERCUMA KE SEMUA RANGKAIAN TANPA HAD dan juga DATA PERCUMA 2.5GB.
Tapi, ada tapinya.. Topup hanya boleh dibuat melalui HQ ataupun melalui TGMMS (website). Single topup dan RM60 tersebut akan ditolak daripada akaun pengguna (komisyen). So komisyen kena lebih RM60. Kalau tak nak tolak komisyen boleh bank-in juga (leceh..). Kalau yang dekat-dekat boleh terus ke HQ dan bayar tunai. Tak pun minta je upline yang dekat dengan HQ tolong topupkan.
* update: sekarang dah boleh topup guna e-reload.. means sistem topup yang ada kat pasaran macam topup68 dan ohsembiztopup.com tu dah boleh guna.. mudahlah.. pengguna dah tak perlu kemana-mana, anytime je boleh topup.. dapat jimat lagi 7-8% setiap kali topup.. jika nak sistem topup ni just wasep saya direct..
Terma dan Syarat:
1. Promosi ini bermula 1 Jun 2016 sehingga diberitahu kelak.
2. Hanya untuk pengguna Tone Plus dan Tone Excel.
3. Belian hanya boleh dibuat melalui HQ TONE GROUP ATAU TGMMS SAHAJA.
4. Promosi, bonus atau manfaat lain yang diperolehi apabila topup RM60 tidak akan terpakai.
5. Topup selain daripada cara di no. 3 tidak akan terpakai.
6. Pakej ini sah untuk tempoh 30 hari.
7. Nilai topup RM60 tidak akan dikreditkan kepada pengguna sebagai airtime. Tolak terus untuk beli pakej ni.
8. Jika terlebih guna (data) akan dicaj mengikut kadar biasa.
9. IDD call dan roaming tak termasuk dalam pakej. Kira lain.
10. Jika pengguna ada melanggan data plan yang lain, kuota akan diambil daripada plan yang akan tamat lebih awal. Kemudian baru guna kuota data plan yang baru.
11. Nak check status boleh dial *134#
12. Jika dah langgan pakej yang sama sebelum ini, bila langgan pakej yang baru (juga pakej yang sama), pakej yang lama akan hilang.
13. Nak tanya apa-apa boleh call direct 13100.
14. Nak tahu lagi detail boleh tengok website Tone Plus.

4# TOPUP RM50 DAPAT 2.5GB DATA + 129 MINIT FREE CALL

1. Topup RM50, dapat extra RM10 + 1.5GB free data + 50 minit free call

2. Jika data 1.5GB tu dah habis, beli data 1GB dengan harga RM38.

3. Ada lagi baki RM22. Jika guna untuk bercakap (28sen/minit) dapat 79 minit. Jika dicampur dengan 50 minit yang free tadi totalnya ialah 129 minit!

4. Topup RM50 layak dapat komisyen dan PA Insurans dari Takaful RM50,000

daftar-sekarang